Autobedrijf Willy Aelmans

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994.

Herinnering
De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u aan de keuring te herinneren. U krijgt deze herinnering per post of - als u dat heeft ingesteld - via uw Berichtenbox. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren. 

Momentopname
De APK is een momentopname. Deze keuring geeft u geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. Hier hieronder u wat u zelf kunt doen aan de veiligheid van uw auto.

APK Schin op Geul

Autobedrijf Willy Aelmans is een erkend RDW keuringsstation.

Tips voor een veilige auto

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

We hebben een aantal tips voor u op een rij gezet:    

Autobanden

Kies voor goede banden
De banden van het voertuig zijn het belangrijkst als het om veiligheid gaat. Zij maken contact met de weg en bepalen dus vooral wegligging, rijcomfort en brandstofverbruik. Op het Europese label voor nieuwe autobanden vindt u het brandstofverbruik, de grip op nat wegdek en het (buiten)geluid.

Wissel seizoensbanden op tijd of neem all season banden
Wissel zomer- en winterbanden aan het begin van het seizoen. Dat verhoogt de veiligheid en helpt het milieu. Kiest u voor all season banden? Let dan op het sneeuwvloksymbool op de zijkant. Banden met dit symbool zijn in een aantal landen in de winter verplicht.

Controleer om de maand de bandenspanning
Zo'n 60 % van alle auto's rijdt met te lage bandenspanning. De juiste bandenspanning zorgt voor meer grip en een kortere remweg. Dit verhindert de kans op een ongeval en u bespaart bovendien brandstof en vermindert de uitstoot van Co2.

Meet geregeld de bandprofieldiepte
Autobanden slijten. Daarmee verliezen ze profieldiepte. Dat vermindert de grip op nat wegdek. De kans dat uw voertuig slipt, is dan groot. De minimaal vereiste profieldiepte is 1,6 mm. Neem nieuwe banden voor dat minimum is bereikt. Meet zelf de diepte met een profieldieptemeter of laat het doen bij een garage of bandenspecialist. 

Ruitenwissers en sproeivloeistof

Check geregeld de ruitenwissers en sproeivloeistof
Goed zicht is belangrijk voor veiligheid op de weg. Ruitenwissers slijten snel. Vervang ze voor ze er versleten uit zien. Ruitensproeiervloeistof is ook belangrijk. Voorkom dat u zonder komt.

Verlichting

Controleer regelmatig de verlichting
Goed werkende verlichting is onmisbaar. Om te zien en gezien te worden! Mistverlichting vóór voert u bij zicht van minder dan 200 meter, achter bij minder dan 50 meter zicht. Controleer ook uw achteruitrijverlichting en remlichten regelmatig.

Maak een afspraak

Maak snel en gemakkelijk een afspraak door ons direct te bellen op: 043-459 15 90 of maak een afspraak online.
Keuren kan op onze normale openingstijden van maandag t/m vrijdag. Uitgezonderd feestdagen.

 Klik en bel voor Afspraak Online afspraak